.
  • Magura Odobestiului in pericol!

    Operatorul national de telefonie mobila isi ridica un turn GSM de peste 40 de metri in rezervatia naturala inclusa in reteaua europeana „Natura 2000”, fara sa se cunoasca impactul asupra mediului.


    Inainte.

    In prezent.



    Articolul il gasiti in intregime aici.

    Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" din Focsani, care militeaza pentru protejarea naturii, a sesizat deja acest caz „Coalitiei ONG Natura 2000”, care se ocupa de ariile protejate si cere reabilitarea zonei. „Magura Odobestului este sit protejat si un habitat foarte important pentru pasari pentru care raspundem la Bruxelles si nu se poate interveni oricum. Vrem sa stopam lucrarile si sa se reabiliteze locul intrucit pe acolo este culoar de migratie a pasarilor. Faptul ca se ridica un turn strica obiceiul pasarilor, ca sa nu mai vorbim de modul cum vor fi afectate de undele electromagnetice. Intr-o rezervatie nu se poate construi nimic fara avizul comisiei pentru monumentele naturii”, ne-a declarat Ioan Florea, presedintele Asociatiei. Voluntarii spun ca vor initia o campanie nationala pentru ca zona sa ramina intacta si ca vor aduce situatia si la cunostinta Comisiei Europene. Site asociatie: http://www.addfoculviu.ro

    Sursa: Ziarul de Vrancea
    Poze: Ziarul de Vrancea

    Iata frumusetile din muntii Vrancei, pe care le-am filmat asta-toamna intr-o drumetie cu cei de la Asociatia 'Focul Viu'. Trebuie sa stim sa le pretuim si sa le pastram asa cum ni le-a dat Dumnezeu!



    Spune nu acestui sacrilegiu si semneaza petitia online de aici impotriva acestui proiect.
    Transmite acest mesaj tuturor oamenilor de bine din lista ta!


0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.