.
  • Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea şi Clubul Rotary Focşani inaugurează Sala Multimedia

    Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu Vrancea” şi Clubul Rotary „Varana” Focşani inaugurează Sala Multimedia la Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene.

    Prin bunăvoinţa donatorului principal, Clubul Rotary „Varana” Focşani, utilizatorii Centrului de Limbi Străine şi membrii comunităţii vor beneficia de un nou serviciu de bibliotecă, o sală multimedia dotată cu mobilier şi 7 computere complet echipate pentru a răspunde numeroaselor solicitări.
    Pe lângă accesul gratuit la internet, vor putea fi consultate materialele multimedia din fondul Centrului, respectiv ghidurile de conversaţie şi dicţionarele pe CD, cărţile audio (audio books) donate de partenerul american John Korst şi multe alte materiale deţinute pe suport electronic.
    De asemenea, utilizatorii îşi vor putea redacta materiale şi teme cu posibilitatea de copiere pe CD, DVD sau memory stick, vor putea comunica cu rudele sau prietenii prin intermediul internetului şi webcam-ului.
    Centrul propune şi o serie de programe educative cu ajutorul profesorilor voluntari pentru învăţarea utilizării calculatorului şi activităţi culturale în colaborare cu diverse instituţii din ţară şi străinătate.
    Sala multimedia va fi inaugurată miercuri, 6 mai, la orele 15.00, în prezenţa membrilor Clubului Rotary şi a invitaţilor acestora, la Centrul de Limbi Străine din str. Republicii, nr. 8, vizavi de parcul Bălcescu.

    Biblioteca şi Clubul Rotary îşi aşteaptă toţi prietenii să le fie alături!


    Director - drd. Teodora Fîntînaru
    Coordonator Centrul de limbi străine - Anamaria Cătănoiu




    Casetă informativă


    La 23 februarie 1905, în Chicago - Ilinois, ia fiinţă primul club Rotary din lume care, încă de la începuturile activităţii sale, a avut ca obiectiv principal încurajarea şi promovarea idealului de umanitarism şi altruism. Cluburile rotariene îşi asumă responsabilitatea de a servi interesului general, de a promova buna înţelegere la nivel local, naţional şi internaţional.

    În 1929 în România au fost create cluburile de la Bucureşti şi Timişoara ce au desfăşurat o activitate în principal axată pe îngrijirea sănătăţii copiilor şi de integrare în societate a tinerilor cu handicap sau bolnavi.

    În 1936 a fost înfiinţat Districtul 84 - România, cluburile româneşti funcţionând până în 1940, când au fost desfiinţate de regimul din acea vreme. În perioada interbelică, activităţile cluburilor româneşti au făcut ca Rotary să prospere pe meleagurile noastre. Tradiţia întreruptă se reia din 1990, reînfiinţându-se, pentru România şi Republica Moldova, Districtul 2241.

    În 1998 ia fiinţă la Focşani primul club Rotary care activează doar câţiva ani, pentru ca, pe 18 aprilie 2008, noul Club Rotary Focşani să reunească 30 de membri în derularea de acţiuni şi proiecte în plan social în judeţul Vrancea şi în România.

    Cei care doresc să afle mai multe despre programele, proiectele şi activitatea Clubului în general, pot consulta pagina web a acestuia la adresa:

    www.rotary-varana.ro


1 comentarii:

  1. Peter Szabo says:

    Ma bucura ca sunt asemenea lucruri furmoase in Focsani, felicitari, sper sa fie si interes. Centrul nostru, in Tg.Mures, a facut multa publicitate la un club de conversatie cu participare gratuita, dar niciodata nu veneau mai mult de 5-6persoane.

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.