.
 • Noul Golf GTD

  Volkswagen prezintă noutatea sportivă la AMI Leipzig


  Focsani, 2 aprilie 2009 – După Polo, ofensiva BlueMotion şi Golf GTI, Volkswagen a scos următorul as din mânecă: de această dată este vorba despre Golf GTD. Cu propulsorul TDI de 125 kW / 170 CP, este destinat şoferului care apreciază un nivel maxim de dinamism. Noul GTD este extrem de economic, dar, în acelaşi timp, extrem de sportiv. Abrevierea GTD beneficiază deja de tradiţie la Volkswagen: în anul 1982 a fost lansat primul Golf GTD – un GTI între modelele diesel.
  Noul GTD atinge performanţe remarcabile şi se impune printr-un consum redus impresionant: numai 5,3 litri de carburant la 100 kilometri.Aceasta corespunde unor emisii de CO2 de numai 139 g/km. Pe de altă parte, viteza maximă este de 222 km/h, iar timpul necesar pentru a atinge 100 km/h de pe loc este de numai 8,1 secunde.
  La fel ca GTI, şi GTD va fi disponibil opţional, în locul cutiei manuale cu 6 trepte, cu o cutie cu 6 trepte şi DSG – în opinia multor experţi, cea mai eficientă transmisie automată din vremurile noastre.
  GTD echipat în serie cu un tren de rulare sport şi jante din aliaj uşor de 17 ţoli (tip „Seattle") demonstrează apropierea de GTI pe de-o parte prin agilitatea deosebită de manevrare, iar pe de altă prin paralelele la capitolul aspectului şi al dotărilor. Astfel, exteriorul demonstrează evident că este vorba despre cea mai sportivă versiune a modelului Golf cu motor diesel.


  În secţiunea frontală, designul barei de protecţie, al grilei radiatorului şi al farurilor corespund integral modelului GTI. Dungile specifice transversale de culoare roşie din grila radiatorului sunt realizate în variantă cromată la GTD.
  Filozofia GT aplicată de Volkswagen marchează şi interiorul: scaune sport de top disponibile în echiparea de serie în „alb-negru”, un volan îmbrăcat în piele cu 3 spiţe, aplatizat în secţiunea inferioară, cusături de culoare gri deschis pe maneta de piele a schimbătorului de viteze şi manşeta de piele a schimbătorului de viteze, precum şi un plafon de culoare neagră reprezintă doar câteva dintre caracteristicile marcante ale modelului GTD. Preţul de pornire în Germania pentru acest model este de 27.475 euro.  Până la data de 5 aprilie, Volkswagen prezintă noul Golf GTD, precum şi întreaga gamă de modele Volkswagen în hala 1 la AMI din Leipzig. Expoziţia este deschisă zilnic între orele 9 şi 18.
  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.