.
 • Multivan Highline - pentru confortul tau!

  Focsani, 16 aprilie 2009 - Multivan Highline transforma in realitate cerintele tot mai stricte ale clientilor fata de luxul echipamentelor de bord. Linia Multivan de clasa superioara se remarca printr-o lista impresionanta de dotari suplimentare, cu materiale nobile si de calitate superioara. Linia de echipare Executive realizeaza trecerea catre modelele Business.


  In ultimii ani, Multivan s-a impus la categoria modelelor de lux. Caracterul modelului Multivan Highline simbolizeaza calitatea de top, dublata de atmosfera unei limuzine de lux. Imaginea discreta ascunde dotari foarte variate, iar interiorul exclusivist ofera conditii luxoase de calatorie pentru sapte persoane. La cerere, Multivan Highline este disponibil cu patru scaune distincte in compartimentul destinat pasagerilor.

  Soferul beneficiaza de un scaun reglabil si incalzit, precum si de o coloana de directie reglabila pe inaltime si in profunzime. Confortul oferit pe scaunele soferului si pasagerului din dreapta includ un spatar cu suport lombar, precum si cotiere pe ambele laturi. Confortul necesar in mod curent este asigurat si de inchiderea centralizata cu telecomanda, senzorul de ploaie, geamurile actionate electric, sistemul electric de blocare a hayonului si de oglinzile exterioare reglabile electric si incalzite, precum si de sistemul de spalare a parbrizului. Tempomatul transforma intr-o adevarata placere deplasarile pe distante lungi.


  Oferta extinsa de dotari de baza disponibila pentru Multivan Highline impresioneaza prin materialele de calitate superioara. Accesul pasagerilor la locurile din spate se realizeaza prin cele doua usi glisante cu sistem de deschidere si inchidere actionat electric. La fel ca in cazul versiunii Multivan Comfortline, scaunele disponibile pentru Multivan Highline pot fi culisate si fixate cu patru sine prevazute in podeaua din sectiunea posterioara, fiind acoperite de asemenea cu piele Alcantara. O versatilitate identica in ceea ce priveste amenajarea spatiului este oferita si de masuta care poate fi deplasata pe o pereche suplimentara de sine montata in mijlocul autovehiculului. Printr-o simpla apasare de buton, aceasta se extinde asemenea unei umbrele si se transforma intr-o masa rabatabila cu un singur picior cu un blat rotund, suporturi pentru pahare, sticle si reviste. Bancheta spate poate fi culisata din interior sau din portbagaj. Daca este necesar, cele doua scaune independente pot fi pliate in forma de sandvis, iar bancheta spate poate fi stransa, transformand spatiul intr-un salon. Lista de accesorii disponibile pentru Multivan Highline include de asemenea o prelungire pentru pat, precum si un "Pachet Noapte Buna" separat, care asigura lumina interioara. Geamurile fumurii in versiunea standard ofera protectie impotriva privirilor curioase.

  Partea din spate a modelului Multivan Highline ofera un lux absolut prin pachetul Executive disponibil optional. In acest caz, bancheta spate disponibila standard este inlocuita cu scaune business, reprezentate de doua scaune reglabile electric cu insertii decorative din lemn. In mod suplimentar, este prevazut un mic compartiment de racire care pastreaza bauturile si gustarile la temperatura potrivita. Farurile bi-xenon, stopurile fumurii si pachetul extins de elemente cromate completeaza perfect aspectul exterior al versiunii Multivan Highline Executive.

  Sistemul standard Climatronic cu 3 zone asigura temperatura potrivita pentru toti. Acesta poate fi controlat distinct de locul soferului, prin intermediul unei unitati centrale de comanda in plafonul din compartimentul destinat pasagerilor si asigura mentinerea automata a temperaturii selectate. Sistemul de ventilatie optimizeaza distributia aerului conditionat in cabina pasagerilor. Pasagerii de pe locurile din spate pot controla suflantele din plafon pentru a opri curentul de aer, a activa acest curent, asigurand racirea dorita, sau pot modifica directia acestui jet. In mod suplimentar, sistemul Climatronic permite controlul pentru toate zonele distincte ale spatiului destinat pasagerilor si asigura chiar si racirea torpedoului. Aerul din exterior, precum si cel recirculat sunt filtrate permanent. Un sistem separat de incalzire cu suflante distincte montate in podea asigura o incalzire mai rapida a compartimentului din spate.  O caracteristica specifica oferita de Multivan este reprezentata de numarul mare de pasageri care pot calatori la bordul acestui model. Conversatiile interesante asigura trecerea rapida a timpului pe parcursul deplasarii. In trecut, s-au constatat dificultati de comunicare intre pasagerii de pe locurile din fata si cei de pe ultimul rand de scaune. In prezent, acest impediment este eliminat de o optiune a sistemului Digital Voice Enhancement (DVE) disponibil pentru versiunile Multivan Comfort si Highline. Sase microfoane incorporate in plafon si difuzoarele sistemului radio permit o conversatie la un volum normal. Soferul se poate concentra asupra traseului si nu mai trebuie sa se intoarca la pasagerii din spate pentru a se face auzit. Situatia este similara in cazul celorlalti pasageri. Toti pasagerii pot auzi ce se vorbeste prin amplificarea sunetului gratie difuzoarelor sistemului stereo. In combinatie cu telefonul mobil disponibil din fabricatie, toti pasagerii pot vorbi cu un interlocutorul pe parcursul unei convorbiri telefonice.

  Clientii pot alege propulsoare cu putere diferita pentru Multivan Highline. Versiunea de baza este un motor diesel de 2.5 litri cu pompa de injectie cu cinci cilindri, care dezvolta 96 kW (130 CP), dar se poate opta si pentru un propulsor de 128 kW (174 CP), cu un cuplu motor de 340 sau un motor impresionant de 400 newton-metri, echipate in versiunea standard cu filtru de particule pentru motorina. Cel mai puternic motor este propulsorul V6 de 3.2 litri V6. Acesta dezvolta 173 kW (235 CP) la 6200 rotatii/minut si permite modelului Highline sa atinga o viteza maxima de 205 km/h. Toate motoarele sunt disponibile cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte sau o cutie automata cu 6 trepte. Optional, clientii pot opta pentru Highline in versiunea 4MOTION.

  Suspensiile independente ale trenului de rulare includ lonjeroanele McPherson pentru osia fata si osia cu brat oscilant longitudinal cu arcuri "minibloc" si amortizoare separate spate. In mod suplimentar, barele masive antiruliu estompeaza ruliul in viraje, iar amortizoarele adaptate in functie de nivelul de incarcare imbunatatesc confortul suspensiilor. In functie de capacitatea motorului, discurile de frana ventilate si jantele de 16 sau 17 toli sunt adaptate perfect pentru a asigura franarea modelului Multivan Highline. Highline este echipat cu pneuri de 235 pe jante de aluminiu. In versiunea standard, Multivan este echipat cu ABS cu 4 canale, TCS si ESP, precum si sistem de stabilizare a remorcii, in cazul in care se opteaza pentru un cuplu de remorcare  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.