.
  • Miracolul VW - articol 'Money Express'

    Grupul Volkswagen a ajuns numarul 1 mondial

    In urma cu cativa ani, tinta Volkswagen de a deveni cel mai mare producator auto mondial pana in 2018 fusese intampinata cu scepticism de analisti. Rezultatele partiale ale vanzarilor celor mai mari companii din lume din primul trimestru al acestui an par a arata ca germanii au ajuns deja nr. 1 mondial. Intr-o perioada in care industria auto se numara, alaturi de real estate si sectorul bancar, printre principalele victime ale crizei financiare, grupul Volkswagen arata semne de sanatate aproape neverosimile.

    Ultimele estimari ale vanzarilor Toyota pentru primele trei luni ale acestui an aratau livrari de 1,23 mil. unitati, in timp ce vanzarile Volkswagen au ramas constante. Compania din Wolfsburg detine un pachet de atuuri: noua branduri puternice , printre care se numara Audi, Skoda, Bentley, Lamborghini sau Bugatti, o gama extinsa de modele si sinergii extraordinare in interiorul grupului. Pana in 2018, producatorul german tinteste sa depaseasca 2 mil. autoturisme vandute in China, un plan similar cu cel al competitorilor de la GM, dar care, prin prisma problemelor cu care se confrunta constructorul american, pare mult mai realist.

    Pe langa producatorii auto low-cost, de genul Renault cu modelul Logan, si Volkswagen beneficiaza de prima de 2.500 euro acordata de statul german la casarea unei masini vechi. In medie, grupul inregistreaza 2.000 de noi comenzi in fiecare zi, dar in februarie VW a avut si cate 6.000 de comenzi pe zi. Audi, care are facilitati de productie in Ungaria, a depasit anul trecut un milion de autovehicule produse, concurand cu succes pe segmentul premium cu branduri precum Mercedes-Benz si BMW. Skoda India a inregistrat in 2008 o crestere de 31,9%, vanzarile in China s-au majorat cu 117%, iar in Rusia – cu 84,2% fata de anul precedent. Seat, subsidiara spaniola, are cele mai mari probleme din cauza reducerii la jumatate a pietei locale.

    Click pe imagine pentru marire.

    Articol aparut in 'Money Express' din data de 28.04.2009, la paginile 38-39.

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.