.
 • Volkswagen inaugureaza o noua fabrica in Pune / India

  Cea mai mare investitie de pana in prezent a unei firme germane pe piata in curs de dezvoltare din India – capacitate de productie de pana la 110.000 autovehicule anual


  Focsani, 03 aprilie 2009 – Guvernatorul statului federal din vestul Indiei, Maharashtra, domnul Shri. S. C. Jamir, si prof. dr. Jochem Heizmann, membru al consiliului de administratie al societatii Volkswagen Aktiengesellschaft pentru sectorul „productia concernului“, au inaugurat oficial, alaturi de aproximativ 500 de oaspeti din toata lumea, noua fabrica a concernului Volkswagen din India. Linia de productie din Pune este pentru Volkswagen o componenta esentiala pentru atingerea obiectivelor ambitioase de dezvoltare pe subcontinentul indian.
  Activitatea de productie in fabrica din Pune va incepe in luna mai 2009 cu modelul compact Skoda Fabia. Incepand cu primavara anului 2010 va fi demarata, in mod suplimentar, productia unei versiuni hatchback a modelului Volkswagen Polo conceputa special pentru piata din India. Cu un volum total de finantare de 580 milioane euro, fabrica din Pune este pana in prezent cea mai importanta investitie realizata de o firma germana in India. Capacitatea anuala maxima este de pana la 110.000 autovehicule destinate pietei din India.
  „Prin demararea productiei in noua noastra fabrica din statul indian Maharashtra, concernul Volkswagen s-a lansat definitiv pe piata de perspectiva din India. Prin productia la nivel local a modelelor din marcile Volkswagen si Skoda in Pune vom profita mai bine de dezvoltarea exploziva a pietei de automobile din India" a afirmat Heizmann cu ocazia ceremoniei de inaugurare.
  In ciuda efectelor crizei financiare si economice, dorinta mobilitatii individuale este in continuare foarte mare in India. Expertii estimeaza ca piata automobilelor din aceasta tara va inregistra o crestere anuala pana in 2014 de la 1,2 milioane unitati in prezent la peste 2 milioane autovehicule.
  Concernul Volkswagen produce deja din anul 2001 in fabrica sa din Aurangabad autovehicule marcile Skoda, Volkswagen si Audi. Suplimentar fata de extinderea capacitatilor de productie, concernul investeste si in industria performanta a componentelor din India, precum si in extinderea unei retele nationale de distributie.  Cu ocazia inaugurarii, Jörg Müller, presedinte si director executiv al grupului Volkswagen India, a subliniat importanta noii fabrici in regiunea industriala Chakan: „Prin modelele sale, Volkswagen este deja o componenta vizibila a „mobilitatii - made in India. Din acest motiv, este un prilej suplimentar de bucurie sa oferim, prin noua noastra fabrica din Pune, un stimul suplimentar pentru dezvoltarea ulterioara a marcilor noastre din India, precum si pentru locuitorii din aceasta regiune".
  Fabrica din Pune este una dintre cele mai moderne linii de productie ale concernului Volkswagen. Acesta dispune de o capacitate variata de productie, cu o contributie importanta din partea furnizorilor locali. Fabrica este singura locatie de productie a unui fabricant de automobile german in India, care include toate etapele – de la prese, la executia de caroserii si vopsitorie pana la montaj.
  Pana la finalul anului 2010, Volkswagen intentioneaza sa angajeze la fabrica din Pune un numar total de aproximativ 2.500 de angajati. Contractul pentru realizarea noii fabrici a fost semnat in luna noiembrie 2006 – ceea ce inseamna cu mai bine de doi ani inainte de ceremonia de deschidere de la aceasta data.
  In anul 2008, concernul Volkswagen a produs la nivel mondial 6,347 milioane autovehicule, din care aproximativ 66,2 procente (4,201 milioane autovehicule) in strainatate. Fabrica din Pune este cel de-al 61-lea centru de productie la nivel mondial al concernului alcatuit din noua marci.  Pe parcursul ceremoniei de inaugurare, Jörg Müller a donat o ambulanta catre spitalul Crucii Rosii din Pune si a anuntat ca va oferi in mod suplimentar sprijin pentru realizarea unei scoli primare locale.


  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.