.
-
Geamuri aburite
Atat pe perioada iernii cat si pe timp polios, dupa ce masina s-a racit complet, de regula dimineata, diferenta de temperatura care se creeaza la urcarea in masina, din cauza pornirii motorului cat si a caldurii degajate de corpul uman, in contradictie cu temperatura scazuta de afara, creeaza condens care se materializeaza in aburirea geamurilor.
Fenomenul nu poate fi evitat 100%, drept pentru care va facem cateva recomandari pentru a evita timpul pierdut cu curatarea geamurilor.
Masinile de generatie noua au un sistem automat de dezaburire, dar chiar si pentru acest lucru este nevoie de timp. Cel mai bine este ca sistemul de ventilatie al masinii, sa fie pornit in pozitia de circulare a aerului din exterior spre interior. Si asta pentru ca acest sistem prezent chiar si pe masinile de generatie mai veche poate face ca aerul sa circule doar in interiorul masinii. Daca acest lucru se intampla, aerul din masina este incarcat cu vapori, iar aburirea nu va disparea curand.
Sunt unii soferi care folosesc inca prosopul pentru “dezaburirea” geamurilor, un lucru total gresit, si asta pentru ca sistemul de introducere a aerului cald in habitaclu, intotdeauna aduce cu el impuritati care sunt depozitate pe suprafata interioara a geamului, iar la folosirea carpei nu facem altceva decat sa intindem aceste impuritati pe intreaga suprafata a geamului si sa reducem vizibilitatea.
In comert se gasesc servetele umede speciale pentru stergerea geamurilor masinilor. Acestea, pe langa calitatea de curatare a geamului de impuritati, au si un efect impotriva aburirii. Astfel, folosind acest tip de servetele, vom constata faptul ca dezaburirea parbrizului dimineata, se va face intr-un timp mult mai scurt si asta pentru ca aburii nu se mai depun la fel de mult ca inainte pe geam.
Combinand servetelele umede cu circulatia aerului in habitaclu folosind doar aerul din exterior, dezaburirea parbrizului nu va mai reprezenta o problema pentru sofer.
Pentru luneta exista rezistenta electrica care isi face treaba foarte bine, atunci cand functioneaza. Dar este de preferat ca si luneta sa fie stearsa cu servetelele umede, ca de altfel si toate celelalte geamuri.
Sursa: http://www.4-cars.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii: