.
  • Manifestarile culturale ale Bibliotecii Judeţene 'Duiliu Zamfirescu' in luna decembrie 2008


    1. Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”, Vrancea, organizează joi, 18 decembrie 2008, ora 11, la sediul Secţiei pentru Copii şi Tineret conferinţă de presă cu prilejul lansării proiectului eFOTOgrafi@mea, pe care Biblioteca pentru Copii şi Tineret, l-a câştigat la Concursul de Participare Comunitară din cadrul programului Global Libraries Romania, desfăşurat de IREX (International Research & Exchanges Board) – ediţia octombrie 2008.
    Proiectul se va derula în perioada 19 decembrie 2008 – 21 martie 2009 şi îşi propune implementarea unui model de petrecere a timpului liber care să stimuleze participarea copiilor de etnie rromă la viaţa culturală şi educaţională desfăşurată de comunitate prin crearea unui Club fotografic în cadrul Bibliotecii pentru Copii şi Tineret.
    Proiectul eFOTOgrafi@mea vrea să pună în mâna copiilor o oglindă, sub formă de aparat foto digital, pe care aceştia să o arate apoi comunităţii sub formă de imagini şi expoziţii. Acest club va continua să organizeze astfel de cursuri şi pe viitor, propunând diferite teme de documentare fotografică. Fiecare curs va încerca să ajute la înlăturarea stereotipurilor culturale celor care iau parte la el.
    În acelaşi timp, prin parteneriate cu diferite instituţii unde vor fi găzduite expoziţiile şi prin prezenţa fotografiilor în spaţiul virtual, imaginile şi textele copiilor vor oferi privitorilor posibilitatea să îşi cunoască mai bine comunitatea.
    Proiectul se adresează unui grup de 12 copii, din care 6 de etnie rromă, utilizatori ai bibliotecii şi se va desfăşura după cum urmează :
    Realizarea de cursuri lunare pentru învăţarea utilizării aparatelor foto, a computerelor, precum şi deprinderilor de folosire a Internetului.
    Biblioteca va lansa un concurs de fotografie cu tema Cunoşti obiceiurile de sărbători? Copiii participanţi vor face fotografii în Focşani, în diferite locuri din comunitatea noastră. Ei vor trebui să îşi însoţească fotografiile cu scurte descrieri ale locurilor vizitate. După ce au fotografiile gata, tot copiii le vor posta pe Internet împreună cu comentariile lor, iar publicul va putea vota cea mai bună fotografie. Votarea va fi anunţată în presa locală şi pe situl http://efotografiamea.winfast.ro
    Realizarea unei expoziţii itinerante cu toate fotografiile făcute de copiii.
    Pe viitor clubul va continua să ofere astfel de cursuri la intervale de 2-3 luni. Cursurile vor fi însoţite de concursuri de fotografie pe diferite teme, iar fotografiile vor fi realizate cu şi pentru comunitate, contribuind la construirea unor seturi de imagini, care să prezinte imaginea comunităţii.
    Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi coordonatorului de proiect: bibliotecar Margareta Tătăruş
    Telefon serviciu: 0237/626646 sau 0722337002 e-mail – margotatarus@yahoo.com



    2. Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”, Vrancea, Secţia pentru Copii şi Tineret vă invită miercuri, 17 decembrie 2008, ora 12.00, la seria de manifestări cu titlul Fii şi tu Moş Crăciun pentru cineva, organizate în colaborare cu Centrul Educaţional de zi pentru copiii exploataţi prin muncă, din cadrul DGASPC Vrancea, Palatul Copiilor Focşani şi Şcoala nr. 7 Focşani.
    Programul se va desfăşura ca urmare a Campaniei de donaţie Fii şi tu Moş Crăciun pentru cineva, ce a avut loc în perioada 2-17 decembrie 2008 şi se va finaliza cu daruri, constând în dulciuri, jucării şi rechizite pentru toţi copiii prezenţi.
    Toţi participanţii vor oferi pe lângă darurile strânse din donaţii şi colinde, cântece de iarnă, poezii şi dansuri şi vor putea să se bucure de o expoziţie tematică, realizată de bibliotecar Ada-Roxana Făcăoaru şi de elevii claselor a II-a şi a IV-a de la Şcoala nr. 7 Focşani.



    3. Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”,Vrancea, are plăcerea de a găzdui, vineri, 19 decembrie 2008, ora 13.00 în Sediul Central o serie de manifestări cu titlul „De Crăciun s-a născut iubirea pe pămâmt” organizate de Centrul de Zi Dănuţ.
    Cu această ocazie, copii centrului vor împodobi bradul de Crăciun cu ornamente confecţionate manual şi ne vor bucura cu un moment artistic care va cuprinde colinde, cîntece de iarnă, poezii şi dansuri.
    Începând cu data de 16 decembrie, ora 13.00 în holul bibliotecii va fi deschisă o expoziţie de felicitări- cu vânzare- realizate de elevii Centrului de Zi Dănuţ.
    Biblioteca Judeţeană” Duiliu Zamfirescu” Vrancea urează tuturor colegilor, colaboratorilor , partenerilor şi nu în ultimul rând cititorilor săi - SĂRBĂTORI FERICITE!





    Sursa:
    DIRECTOR BIBLIOTECAR - Drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice - Olaru Maria-Cristina

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.