.
  • Noi donatii de carte din Spania pentru cititorii vranceni


    Utilizatorii serviciilor de biblioteca se vor delecta in curind cu noi volume in limba spaniola. Rafturile Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" se imbogatesc in aceste zile cu o noua si consistenta donatie de carte in limba castiliana si valenciana.




    Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale, realitate concretizata pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, 'Galele Teatrale Focsanene', Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.





    Dorinta unei colaborari permanente intre Biblioteca Judeteana « Duiliu Zamfirescu » Vrancea si Biblioteca Centrala “Convent de Sant Roc” Gandia, Provincia Valencia, Spania, exprimata de coordonatoarea Juntei Multiculturale din orasul spaniol, doamna Gisela Sendra Perez si sustinuta de mai multe proiecte comune, este completata de o importanta donatie de carti in limba castiliana si valenciana, trimisa cititorilor vranceni.
    Dupa donatia de carte de referinta pe care a facut-o delegatia din Spania cu prilejul Tirgului de carte de la Focsani, din primavara acestui an, aceasta noua serie de aproape 100 de carti pentru toate virstele, dar si casete video si jocuri pentru copii, reprezinta o forma de cunoastere si de apropiere, prin carte, de catre publicul nostru cititor, a impresionantei culturi si civilizatii spaniole si, in mod sigur, un mod de a continua, cel putin la nivelul schimbului de carti, colaborarea intre cele doua biblioteci.

    Astfel, carti din domenii diferite, mai ales beletristica - «La cabaña del tio Tom » (Coliba unchiului Tom) de Beecher- Stowe Harriet, « La dama del perrito y otros cuentos » (Doamna cu catelul si alte povestiri) de Anton Chéjov, « Roman in lume – Rumano en el mundo » - Poezia diasporei romane dupa 1990, dar si « La tercera ola » (Al treilea val) de Alvin Toffler sau « Dictionar de informatica ingles-espaniol » si multe altele, vor putea fi consultate si citite de publicul nostru la Centrul de carti in limbi straine al Bibliotecii Judetene Vrancea, din str. Republicii nr. 8, dupa etapa de prelucrare informatizata a lor.
    Adaugate celor 200 de carti in limba romana pe care Biblioteca Judeteana « Duiliu Zamfirescu» le-a donat Bibliotecii Centrale din Gandia si Scolii de Duminica a copiilor romani din Gandia, aceste donatii reprezinta, dincolo de schimbul reciproc de informatie culturala, intre cele doua biblioteci din Romania si Spania, o contributie importanta a bibliotecii, la activitatea de integrare a romanilor in comunitatea gazda din Provincia Valenciana.



    Sursa: Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’ Vrancea / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.