.
  • Scorpion prezinta oferta culturala a bibliotecii judetene ‘Duiliu Zamfirescu‘ Vrancea pe luna iulie 2008


    - 03-12 iulie - Expozitie "Focsanii in culori de epoca", in colaborare cu Teatrul Municipal, constind in: expozitie de carte veche si curenta, carti postale vechi, ilustratii diverse si insemne ale orasului. Expozitia se doreste a fi un memento afectiv dedicat orasului, cu ocazia Zilelor Municipiului Focsani.
    - 07-11 iulie - Workshop pe tema: “Biblioteca societăţii informaţionale”.



    Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale, realitate concretizata pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, 'Galele Teatrale Focsanene', Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.


    Biblioteca Judeţeană „DUILIU ZAMFIRESCU” Vrancea organizează, la Sediul central, în perioada 07 - 11 iulie a.c., un workshop pe tema: “Biblioteca societăţii informaţionale”.
    Prelegerile vor fi susţinute de doamna Hermina G.B. Anghelescu, conferenţiar la Facultatea de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informarii (Library & Information Science Program), Wayne State University, Detroit, Michigan, Statele Unite ale Americii.
    Atelierul îşi propune să contribuie, prin tematica abordată, atît la formarea profesională continuă a bibliotecarilor şi a specialiştilor interesaţi din structurile infodocumentare, cît şi la actualizarea cunoştinţelor privind societatea informaţională la nivel global, beneficiind în acest sens de prezenţa doamnei prof. Hermina G.B. Anghelescu, personalitate prestigioasă în domeniu, la nivel internaţional, a cărei contribuţie la modernizarea bibliotecii româneşti a fost unanim recunoscută.
    Acest atelier, la care au fost invitaţi să participe bibliotecari din biblioteci publice, şcolare, specializate şi arhivişti, se doreşte a fi şi un bun prilej de relaţionare şi de previzionare a unor proiecte comune, între toate tipurile de structuri infodocumentare (biblioteci, arhive, muzee).
    Participarea este gratuită, iar cursurile se vor finaliza prin eliberarea unui certificat de absolvire.




    Cine este Hermina G.B. Anghelescu ?

    Hermina G.B. Anghelescu este conferentiar la Facultatea de Biblioteconomie si Stiinta Informarii (Library & Information Science Program), Wayne State University, Detroit, Michigan, Statele Unite ale Americii. Dr. Hermina Anghelescu are o vasta experienta, atat in domeniul bibliotecilor (a lucrat la Biblioteca Nationala a Romaniei), cat si in invatamantul superior biblioteconomic (a predat la School of Information, University of Texas at Austin si la Library & Information Science Program, Wayne State University, Detroit).
    A colaborat de mai multe ori in calitate de expert pentru Departamentul de Stat al SUA in legatura cu proiecte de biblioteci in Republica Moldova. Serveste drept consultant pe probleme de biblioteci in Europa de Est pe langa fundatii de prestigiu din SUA, precum Fundatia Bill & Melinda Gates si International Research & Exchanges Board (IREX).
    Este presedinta Sectiei pentru Istoria Bibliotecilor din cadrul Federatiei Internationale a Asociatiilor de Biblioteci (International Federation of Library Associations—IFLA), este membru in colegiul de redactie al mai multor publicatii de biblioteconomie si stiinta informarii precum Annual Bibliography of the History of the Printed Book, Libraries & the Cultural Record, Library & Archival Security, Slavic & East European Information Resources, Revista Arhivelor, Magazin Bibliologic.
    Hermina G.B. Anghelescu face parte din Comitetul de Acreditare (Committee on Accreditation) a facultatilor de biblioteconomie si stiinta informarii din SUA si Canada, comitet ce activeaza sub umbrela Asociatiei Bibliotecarilor Americani (American Library Association—ALA).



    Tematica şi orarul prelegerilor

    Orar : 9-12 ; 13-16

    Luni

    Sistemul de biblioteci, invatamantul biblioteconomic in America de Nord
    Accesul la informatie
    Servicii de biblioteca pentru utilizatorul modern
    Programul Global Libraries in Romania

    Marti

    Biblioteca - institutie strategica
    Misiunea bibliotecii in societatea informationala
    Strategia de dezvoltare a bibliotecilor


    Miercuri

    Servicii de referinta
    Informarea locala
    Servicii pentru utilizatori cu nevoi speciale
    Colectii: de la formatul traditional la resursele electronice; biblioteca virtuala

    Joi

    Cooperare interbibliotecara
    Catalogul partajat
    OCLC—catalogul lumii
    Programe si proiecte in biblioteci
    Asociatii profesionale

    Vineri

    Personal: de la angajare la evaluare
    Dezbatere, Intrebari si Raspunsuri
    Incheierea cursului





    ‘Cultura este ceea ce rămâne în om când el a uitat tot.‘
    Edouard Herriot

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.