.
  • Melancolie de toamna


    Am gasit in aceasta dimineata pe un blog poza de mai sus, cu Liceul Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza, si imediat m-au napadit o sumedenie de amintiri frumoase din cei 4 ani din viata petrecuti in aceasta institutie de prestigiu. Iata platoul central unde ne adunam in fiecare dimineata pentru inspectie si revista de front, la pranz pentru raportul companiei, dupa-amiaza pentru intrarea la studiu si mai tarziu pentru apelul de seara. Iata 'Invatamantul', cladirea care inchide latura din fund a careului format impreuna cu cele 4 pavilioane laterale (2 pe o parte si 2 pe o parte). Cate amintiri, cate nazbatii, cate prietenii legate... Se vad clar Comandamentul, Corpul de Garda, Biblioteca, Popota ofiterilor, cele 2 sali de sport unde 'Mamutu'' ne storcea si de ultima picatura de vlaga, baza sportiva unde jucam fotbal necontenit in fiece weekend, terenul de fotbal cu faimoasa pista de zgura pe care o munceam atata.... Se vede clar poligonul de tir, acolo unde am tras prima data cu o arma de foc: pusca Geko cu calibru redus de 5,6 mm. Iata si gospodaria agro-zootehnica (GAZ), helesteul din spate, livezile de meri si nuci.... Sunt insa atatea lucruri nevazute in aceasta imagine incat as umple cu siguranta o carte daca le-as povesti... 22 de hectare si 4 ani din viata indesati intr-o imagine... Cata melancolie si nostalgie deodata...
    Poza de pe diploma de bacalaureat
    Razvan Munteanu, Costinel Pana, Daniel Draghia, Dan Stefan si Alin Livezeanu - in tinuta de oras de vara
    Dumitru Stanciu, Dragos Malihin, Dan Stefan, Victor Mitran, Alin Visan si Viorel Adetu - in tinuta de instructie, in invatamant
    Dan Stefan, Doru Emanuel Sternat & Gabriel Sfetcu, la ora de Pregatire Militara (PM)
    In anul IV, elev sergent, in fata Comandamentului Liceului
    La studiul obligatoriu de dupa-amiaza, cu colegul meu Nicolae Dragan
    Apropo, citeste si Madelon - Imnul Liceului Militar 'Dimitrie Cantemir' Breaza. marti, 14 septembrie 2010, 09:37

9 comentarii:

  1. Nicu says:

    Cred ca o parte din poze sunt facute chiar de mine, cel putin cea cu "cei trei muschetari". Iar poza aia in care apar si eu... nici nu stiu pe unde o mai am, daca o mai am.

  1. danyrolux says:

    Aha, atunci o poti descarca de aici, iar daca ai altele le poti scana si le punem aici... :)
    Ce spui? :))

  1. danbrasov says:

    As fi fost in stare sa fac orice ca sa nu fac armata. Nu ma intreba de ce. Dar, din cate vad, in armata se leaga prietenii.

    Pusca si cureaua lata....ce flacau erai odata :))

  1. danyrolux says:

    E diferenta mare Dane intre armata si un liceu militar! Se leaga multe prietenii in 4 ani...

  1. Nicu says:

    Mai stii mult disputata poza a lui Mielu' :D ? Sa-l rogi pe el sa o puna pe aceea, ca mie mi-a cerut si negativul (care acum se putea dovedi folositor :) ).

  1. danyrolux says:

    lol :))
    ar fi dat bine acum... :))

  1. Andrei says:

    Foarte interesant...sunt elev in anul 2 si nu am vazut aceste poze...se pare ca viata voastra de atunci nu difera de cea de acum...este greu dar nu pot renuta la acest liceu care mia adus atat de multe clipe frumoase !

  1. Andrei says:

    Foarte interesant...sunt elev in anul 2 si nu am vazut aceste poze...se pare ca viata voastra de atunci nu difera de cea de acum...este greu dar nu pot renuta la acest liceu care mia adus atat de multe clipe frumoase !

  1. Anonim says:

    ,,Andrei,, face parte din grupul celor care scriu ,,mi-au,, ca pisica! Daca mai preda Giurginca limba romana, il lasa repetent sigur!

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.